sâmbătă, 29 martie 2008

Votati-l pe Brancusi in "Top 500 artisti ai secolului XX"!

Puteti vota pe site-ul Saatchi Gallery.

http://www.saatchi-gallery.co.uk/artvote/

Actualitate - Votati-l pe Brancusi in "Top 500 artisti ai secolului XX"!
Sursa: Rl online
Marti, 25 Martie 2008
Site-ul celebrei galerii Saatchi din Marea Britanie realizeaza un top al primilor 500 de artisti ai secolului 20, bazat pe voturile internautilor. Romania este reprezentata de sculptorul Constantin Brancusi (1876 - 1957) si de pictorul Victor Brauner. Cel mai mare sculptor roman ocupa marti, in jurul orei 15.00, prima pozitie, cu peste 11.000 de voturi, la o distanta foarte mica de pictorul Egon Schiele.
Nascut in 1876, la Hobita (Gorj), Constantin Brincusi este considerat drept unul dintre cei mai mari sculptori ai secolului 20. Una dintre lucrarile sale, "Pasare in spatiu", s-a vindut, in 2005, la o licitatie a casei Christie's din New York, pentru 27,5 milioane de dolari.

Se pare ca au fost retrase 2000 de voturi din contul acestui artist pentru ca a primit prea multe din Romania, el ajungand pe locul 14 in loc de 5. Nu mi se pare corect, dar sunt inca multi care nu au votat, asa ca hai sa trecem la treaba.


joi, 27 martie 2008

Cadouri...

Pentru ca imi aduc aminte pe bucati de cele mai frumoase cadouri pe care le-am primit o sa fac o continuare(sau mai multe) la un articol mai vechi.
Mi-am adus aminte de cel al lui Bogdan care, stiind ca fac bijuterii pentru o galerie de arta, mi-a cumparat siraguri de pietre semipretioase, de margele de sticla, lanturi, maruntisuri, pe care mi le-a pus in maini, dupa ce m-a rugat sa inchid ochii.
A fost surprinzator si placut. Ma face sa imi dau seama ca oamenii se mai gandesc si la altii si ca poate egoismul e o boala care se poate lecui.

In incheiere vreau sa-i urez La multi ani!!! prietenei mele Roxana, de care m-am instrainat in ultimii 2-3 ani si cu care nu mai comunic asa cum o faceam alata data si de a carei zi de nastere, trebuie sa recunosc cu rusine ca am uitat anul acesta.

vineri, 14 martie 2008

A Proiecta

Pentru ca am ramas repetenta la proiectarea de anul 2 si pentru ca nu m-a mai interesat de ea de ceva vreme, trebuie sa refac proiectul acum. Iar am lucrat toata noaptea, pentru ca numai aia o aveam libera intre 2 slujbe, scoala si ceva urme usoare de viata sociala.
Sincera sa fiu sunt cam satula de nopti nedormite si de dureri de cap si mai ales de senzatia ca e ora 10 dimineata cand de fapt e demult trecut de 2. Ma dor ochii si mi-e rau si ma enerveaza ca am defectul/calitatea de a bibili tot felul de detalii ca daca nu.... nu sunt eu.
Mai bine va arat ce a iesit ca sa va dati si voi cu parerea.

marți, 11 martie 2008

Caine negru latrand

Analizand zona dintre Piata Balcescu si Piata Crucii am analizat si catelul care statea pe gard si latra la mine pana cand i-am facut poza. Cred ca se credea fotogenic :)

vineri, 7 martie 2008

Oameni crizati sau art 209

Se pare ca multi batrani fie au in case foarte multe lucruri de valoare, fie se plictisesc teribil pentru ca in ultima vreme am fost oprita, interogata si apostrofata de mai multe ori in legatura cu fotografierea caselor, fie de placere, fie in interes de serviiu. Sincera sa fiu azi m-a scos din sarite o baba, cu lant gros de aur la gat, o cruce pe masura si cu bratara aferenta.
Am de facut un studiu al unei zone in care trebuie sa realizez apoi o casa, si asta implica fotografierea caselor de pe strada unde e parcela si de pe strazile din apropiere, pentru a se evidentia diferite caracteristici.
M-am apropiat de casa acestei "doamne" pentru a fotografia un detaliu caracteristic. Nu dupa mul timp am fost strigata ceva de genul "domnisoara cu aparatul" si incerc sa va reproduc, subiectiv bineinteles, discutia:

-De ce imi fotografiati casa?
-Pentru ca am de realizat un studiu al zonei.
-Nu aveti dreptul fara acordul meu!
-Nu prea cred.
-Cine sunteti dumneavoastra sa imi fotografiati casa?
-Sunt studenta la arhitectura, daca vreti va arat carnetul.
-Nu ma intereseaza carnetul dumneavoastra, se pot face falsuri!
-Pot sa va arat si buletinul, daca vreti!
-Sa nu vorbiti cu mine pe tonul asta!
-Daca m-ati fi luat si dumneavoastra pe alt ton v-as fi tratat si eu pe dumneaoastra de la egal la egal!
-De la egal la egal? as putea sa-ti fiu bunica! Mucoaso!Cu tupeul asta nu o sa faci nimic in viata iti spun eu!

Am lasa-o sa urle, in continuare, in spatele meu tot felul de chestii, eram obosita, infometata si tocul mi se rupsese cu vreo 20 de minute inainte si calcam in gol :)
Acum ma descarc pe blog. Sunt nervoasa pentru ca eu consider ca toti suntem egali. Batranii au de invatat de la tineri si tinerii de la batrani. Doar ca uitam sa ne tratam reciproc cu respect.
As fi curioasa sa aud daca vi s-a intamplat ceva asemenator.

CODUL PENAL in legatura cu incalcarea la viata publica
ART209 Fotografierea sau filmarea din locuri publice a exteriorului unui imobil cu destinatia de locuinta, resedinta sau casa de vacanta apartinanad oricarei persoane, nu constituie infractiune.

miercuri, 5 martie 2008

Din ruinele Timisoarei

Partea mai putin cunoscuta a cartierului Fabric

Fabrica 1 iunie

"complex"de caldiri pe marginea Begai

Fosta ruina in fata Hotelului Strelitia

Fosta ruina in fata Hotelului Strelitia

Fabrica pe malul Begai

marți, 4 martie 2008

VOTATI-MA! ca e la moda

Particip la un concurs de fotografie destul de important si am observat ca din pacate multi triseaza. Eu imi fac doar reclama :) Votati doar daca va plac fotografiile , oricum voturile publicului pot obtine doar o mentiune, dar si aia e importanta.
Aici e link-ul
numele meu intreg e Cuc Daciana :)
va multumesc anticipat