vineri, 7 martie 2008

Oameni crizati sau art 209

Se pare ca multi batrani fie au in case foarte multe lucruri de valoare, fie se plictisesc teribil pentru ca in ultima vreme am fost oprita, interogata si apostrofata de mai multe ori in legatura cu fotografierea caselor, fie de placere, fie in interes de serviiu. Sincera sa fiu azi m-a scos din sarite o baba, cu lant gros de aur la gat, o cruce pe masura si cu bratara aferenta.
Am de facut un studiu al unei zone in care trebuie sa realizez apoi o casa, si asta implica fotografierea caselor de pe strada unde e parcela si de pe strazile din apropiere, pentru a se evidentia diferite caracteristici.
M-am apropiat de casa acestei "doamne" pentru a fotografia un detaliu caracteristic. Nu dupa mul timp am fost strigata ceva de genul "domnisoara cu aparatul" si incerc sa va reproduc, subiectiv bineinteles, discutia:

-De ce imi fotografiati casa?
-Pentru ca am de realizat un studiu al zonei.
-Nu aveti dreptul fara acordul meu!
-Nu prea cred.
-Cine sunteti dumneavoastra sa imi fotografiati casa?
-Sunt studenta la arhitectura, daca vreti va arat carnetul.
-Nu ma intereseaza carnetul dumneavoastra, se pot face falsuri!
-Pot sa va arat si buletinul, daca vreti!
-Sa nu vorbiti cu mine pe tonul asta!
-Daca m-ati fi luat si dumneavoastra pe alt ton v-as fi tratat si eu pe dumneaoastra de la egal la egal!
-De la egal la egal? as putea sa-ti fiu bunica! Mucoaso!Cu tupeul asta nu o sa faci nimic in viata iti spun eu!

Am lasa-o sa urle, in continuare, in spatele meu tot felul de chestii, eram obosita, infometata si tocul mi se rupsese cu vreo 20 de minute inainte si calcam in gol :)
Acum ma descarc pe blog. Sunt nervoasa pentru ca eu consider ca toti suntem egali. Batranii au de invatat de la tineri si tinerii de la batrani. Doar ca uitam sa ne tratam reciproc cu respect.
As fi curioasa sa aud daca vi s-a intamplat ceva asemenator.

CODUL PENAL in legatura cu incalcarea la viata publica
ART209 Fotografierea sau filmarea din locuri publice a exteriorului unui imobil cu destinatia de locuinta, resedinta sau casa de vacanta apartinanad oricarei persoane, nu constituie infractiune.