sâmbătă, 19 iulie 2008

Ecritures - Expozitie de grafica


...si nu doar atat. Prietenul meu Sammy (Matsimouna Zitou Manza) a venit cu o idee extraordinara si originala. A combinat, asa cum ne-ar placea tuturor, toate activitatile care l-au pasionat, pe care le-a cultivat de-a lungul timpului, si le-a redat in expozitia sa de scrieri colorate.

Totul a inceput cu Les orientales, seria de poezii a lui Victor Hugo pe care le-a comprimat, alegand cateva versuri care i-au trezit sentimente puternice. A urmat "traducerea" lor in caractere inventate, a caror idee i-a venit pornind de la alfabetul pe care el si prietenii lui il foloseau in copilarie pentru mesaje secrete, neintelese de cei mari. Alfabetul acesta combinat cu diferite scrieri vechi(ebraica, asiatica), capata noi valente, devenind mai mult decat cuvintele care le compune, incercand sa exprime si vizual sentimentul din fiecare fashie - poezie. Totul apare unitar pe fondul simplu, pictat intr-o gama restransa de nuante, care se bazeaza pe detalii (simboluri, textura, suprapuneri, diferite tehnici din pictura).

Vernisajul a constat intr-o prezentare teatrala a fiecarei fashii impreuna cu poezia atribuita ei. Nu pot fi vazute separat, asa ca versurile sunt expuse impreuna cu grafica. Mergeti sa le vedeti. Eu zic ca merita. Sunt expuse pana in 16 august la Humanitas - Joc secund de pe str.Lucian Blaga.


Dupa vernisaj, am scos artistul in oras la o bere, nu ne vazusem de mai bine de jumatate de an

puteti vedea aici articolul si fotografiile de pe tion